Merry paradise island Christmas!! - Reisverslag uit Ko Lanta, Thailand van Danielle Keur - WaarBenJij.nu Merry paradise island Christmas!! - Reisverslag uit Ko Lanta, Thailand van Danielle Keur - WaarBenJij.nu

Merry paradise island Christmas!!

Door: Danielle

Blijf op de hoogte en volg Danielle

29 December 2015 | Thailand, Ko Lanta

Hi hallo

Ten eerste hoop dat jullie allemaal een superknusse gezellige maar vooral fantastische kerst hebben gehad! Hier een nieuw verhaaltje :)

Onze laatste avond in Cambodja hebben we nog even een voetmassage gedaan! Dit kost 5 dollar (een half uur voor 2 personen!!) .. helemaal niks dus! Helaas kregen we er dit keer ook he-le-maal niks voor terug! Mijn vrouwtje zat een beetje met een stokje in mijn voet te drukken en Mara's vrouwtje vergat de helft van de tijd om te masseren.. (te druk met staren! Wat eigenlijk ook wel weer heel ironisch is want Mara heeft sochtends ook weleens last van flinke staarmomenten haha!) Was echt wel de meeste vreemde massage evah, maar wel de helft van de tijd dubbel gelegen dus qua buik en lachspieren heeft het in ieder geval nog wel iéts gedaan!

Na deze goddelijke massage hadden we nog zin aan een toetje! Mara zag een lekker toetje ergens op een menukaart staan, 5 kleine toetjes op een plank! Bij het woord toetje was ik uiteraard al om! Het toetje zag er superleuk uit, maar was helaas niet om over naar huis te schrijven. (Mooi he dat dat precies is wat ik nu wél aan het doen ben :p ) Maargoed, lang verhaal kort: toetje nummer 1. Kokosmelk in een bakje(?) 2. Kokosmelk in een bakje mét 2 stukjes banaan er in. 3. Kokosmelk met een stukjes pompoen opgestijft in de vriezer. 4. Kokosmelk uit de oven in cakevorm. 5. Kokosmelk opgestijfd als cheesecake mét als verassing...  stukjes pompoen! Lekker gevarieerd en je hebt echt het idee dat je 5 verschillende toetjes eet, zoveel unieke smaken heb ik gewoonweg nog nooit geproefd! Dit kan ook weer van de bucketlist af :)

Ook ons avontuur in Cambodja zat er daarna al weer op! Na Indonesie, midden en noord Thailand, Laos & Cambodja was het dan eindelijk tijd voor 4 weken moeilijk genieten in Zuid Thailand! Onze eerste stop was Phuket en daarna zijn we naar het paradijseiland Koh Phi Phi gegaan per boot! Onder het motto 'kerst vier je nooit alleen' hebben we hier opnieuw afgesproken met onze 3 franse vrienden van de jungletocht en Chang Mai! We hebben ons goed vermaakt haha! Zal de details jullie deze keer besparen! Zonondergangen, vuurwerk en hele nachten gedanst op het strand met al onze nieuwe moatn! En natuurlijk door tot het bittere einde :') Merci beaucoup mon amis!!!! De laatste avond konden we het echt niet meer opbrengen en zijn we redelijk optijd naar ons hostel gegaan! Nog geen 3minuten later viel op het complete eiland de stroom uit! (je moet je voorstellen dat je de heeele godganze dag muziek en schreeuwende mensen hoort) dus het was echt superchill om even 3seconden niks te horen! Snel in mijn bed gedoken om te slapen maar helaas hebben ze ook hier noodaggegraten:(

Verder is er weer genoeg gebeurd en nurse Mara hoeft zich zeker niet te vervelen! Ben van een ophoging geflikkerd, terwijl ik zat (ik kan dat.) Handje verbrand want ik dacht dat ik ook wel kon zwaaien met een brandende stok! Er zijn hier veel vuurshows op het strand savonds en het ziet er zo makkelijk uit (dat kan ik dus niet.) Ook heeft ze nog een andere jongen met een hoofdwond verzorgd dus ze komt zeker aan haar trekken hier als nurse haha.

Verder zijn mijn slippers gestolen dus we hebben onze hele periode in koh phi phi - mara uit solidariteit - lekker de hele dag op blote voetjes! De hike naar een afgelegen strandje was iets minder fijn:') We wilden eigenlijk direct nieuwen halen de volgende dag maar voelden ons zo heerlijk 1 met de natuur dus dit hebben we lekker niet gedaan! In Kho Phi Phi rijden geen autos of fietsen dus het enige waar je voor op moet passen is dronken toeristen:) Is redelijk te doen.

Na deze nogal heftige dagen (het strand hebben we overdag zeg maar niet gered voor 3/4 uur) zijn we samen met een italiaans meisje naar Koh Lanta gegaan! Een super super chill eiland en we hebben eigenlijk geleefd op en aan het strand hier! Inclusief octopussen en kwallevisssjess ieeeh! Het is wel ernstig hoe snel je gewend raakt aan al het moois hier! Op een gegeven moment vergeet je gewoon te kijken en te genieten! We ontbijten soms op een ziek mooi strandje en vervolgens staren we ons 15 minuten blind op ons gebakken ei.

Wel hebben we als kleine meisjes gespeeld op het strand en onze eigen collectie schelpen en stukjes koraal gemaakt! Alles mooi bij elkaar gelegd voor de foto.. totdat 1 schelp er genoeg van had en opeens van de handdoek af liep!! Snel alles maar weer teruggegooid in de zee want we zijn nog steeds niet zo dol op lopende beestjes! Ook niet de beestjes die vastzitten in een schelp :'(

Na een paar dagen hier heb ik trouwens uiteindelijk toch maar besloten om slippers te halen:p) We hebben hier verder hele leuke mensen leren kennen uit nederland argentinie en italie en zijn nog lekker een dagje wezen scooteren naar de mooie strandjes hier! Alleen maar genieten! En even bijkomen want we kijken alweer uit naar oud en nieuw!! Benieuwd hoe dat hier is!

Kusjes!!!

Ps: Ik heb een meisje leren kennen en haar naam is Hyeonyeong. Dit wilde ik graag nog even met jullie delen, als iemand weet hoe je dit uitspreekt hoor ik het graag want ik kan er vrij weinig mee.

• 29 December 2015 - 16:54

Monique Keur:

Ha Daniëlle en Mara

Ontzettend gaaf verhaal weer. De tijd gaat echt snel ook hier in Nederland. Ik wens je alvast een spetterend oud en nieuw met leuke gezellige mensen om jullie heen. Dat gaat wel lukken denk ik. Groetjes uit Losser.

• 29 December 2015 - 18:11

Jannie En Gosse :

Wat hebben we weer genoten van jullie belevenissen. Ga zo door we zijn benieuwd naar de uitslag van het vieren van de jaarwisseling. Maak er wat moois van.

• 29 December 2015 - 22:45

Agnes:

Hoi Daniëlle!
    Wat zal het leven hier straks saai zijn na zoveel mooie belevenissen!
    Een onvergetelijke jaarwisseling gewenst en een héél goed begin van 2016!