Laos & Cambodiaaaa - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Danielle Keur - WaarBenJij.nu Laos & Cambodiaaaa - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Danielle Keur - WaarBenJij.nu

Laos & Cambodiaaaa

Door: Danielle

Blijf op de hoogte en volg Danielle

21 December 2015 | Cambodja, Khett Siem Reab

Hello again!

We zijn nu over de helft van onze reis! Ik heb echt niet het gevoel dat ik al zo lang hier ben, de tijd vliegt echt voorbij!! Soms vergeet je gewoon te genieten dus ik probeer om echt alles er uit te halen!!

In vieng vang hebben we alsnog getubed! De eerste dag wilden we het ook écht gaan doen maar we waren een tikkeltje te brak en bang dat we door de band zouden vallen. Je vaart met een rubberen band over de rivier en onderweg zijn er overal barretjes waar je feest kan vieren! Nu zijn er hier de laatste jaren veel toeristen verdronken door alcohol en drugsgebruik dus bijna alle barretjes / kabelbanen etc zijn nu gesloten! Slechts twee barretjes zijn nog open! Natuurlijk hadden we door onze geweldige tubeskills het eerste barretje al gemist! Toch best lastig die stroming. Het tweede barretje is ons gelukkig wel gelukt! Hebben hier wat gedronken, een potje beerpong gespeeld en voor we het wisten was de middag alweer om! Daarna moesten we echter nog 1.5 uur verder drijven op de rivier naar het eindpunt! Het eerste half uur was leuk maar hierna hadden we het ook wel gehad! De zon ging achter de bergen dus het werd ook aardig koud! Gelukkig was er geen sterke stroming aan het einde en kukelde ik niet 5 meter voor het einde alsnog van de band af dus zo heel superkoud was het niet :') .

Hierna zijn we doorgegaan naar de hoofdstad van Laos, Vientiane! Mara voelde haar niet zo lekker dus ik ben met Lesley wat gaan eten! Hierna wilden we proberen onze honeymoonsuit op te eisen bij een superluxe hotel! 'Hello miss, is our room ready? The name is mr en mrs Pitt!' Ze keek een beetje raar en ging vervolgens zoeken bij de reserveringen.. Of we zeker wisten dat we bij hen hadden geboekt? 'Yes madam, the honeymoonsuit. Number 106'  Helaas lag ik na deze zin ongeveer op de grond van het lachen en is het ons niet gelukt :'( Ze kon er gelukkig wel heel hard om lachen en als kers op de taart mochten we nog wel eeeeven een foto maken onder de megagrote kerstboom!!! Dat dan weer wel! Scheelt dat Lesley handig is met telefoons en dat hij niet zomaar 2 weken aan fotos heeft verwijderd. DE kerstboomfoto is er dus helaas ook niet meer haha.
Voor zover Laos!

Donderdag hebben we een vlucht gepakt naar Pnom Phen, de hoofdstad van Cambodja! Wat een stad! Je kunt beter actief kettingroken in Nederland dan hier een uurtje door de stad te rijden, wat een zooi en smog!! Wel weer een skybar gevonden, misschien nog wel mooier dan de skybar in Bangkok!

Ook zijn we hier even van onze cloud nine afgetrokken toen we naar de killing fields zijn geweest! Dan wordt je wel weer even met beide voeten op de aarde gezet hoor! Op 17 april 1975 is hier een communistische dictator aan de macht gekomen; pol pot! Er zijn 3 miljoen mensen vermoord onder zijn regime, ongeveer 1/5de deel van de bevolking! Mensen zijn gemarteld, verkracht en schedels werden ingeslagen. Niet alleen mannen maar ook vrouwen, kinderen en zelfs babys! Er staat een boom op het terrein, the killing tree. Het heftigste vond ik nog wel het verhaal mbt babys. Babys werden ontdaan van hun kleding, bij de benen vastgepakt en vervolgens tegen de boom aangeslagen tot ze overleden! Echt heel luguber... Op zo'n moment snap je even niet dat er zulke mensen leven op deze wereld!! Gelukkig is er in 1979 een einde gekomen en in 1980 hebben ze dit killing field gebruikt als monument! Er zijn 300 meer van deze velden maar dit is de bekendste! Andere velden bevinden zich diep in de jungle of worden nog omringd door landmijnen!

Op dit moment zitten we in Seam Reap, echt een te leuk stadje! Vandaag hebben we Angkor Wat bekeken! Het is daar echt enorm groot! Ook hebben we de tempel van Tombraider daar bekeken! Hier is ook de welbekende grote boom waar ik menig puzzel van heb gemaakt dus dit was wel even een momentje haha!

Wel irritant dat je hier in dit land soms echt naar kraampjes wordt getrokken om iets te kopen! De grootste grap die ze (op de hele wereld) verkopen is echter het antimuggenspul. Werkt dikke prima dat spul! In het begin konden de muggen me nog niet zo goed vinden, maar hier ben je met 5000 chinezen op dezelfde plek en wordt je nog gestoken! Dut nich dus!!

Weer een prachtig verhaal geworden zie ik dus here you go!! :D Overmorgen vliegen we naar zuid thailand om kerst en oud en nieuw te vieren op de eilanden! Ik weet opzich niet of daar nog een intressant en samenhangende verhalen uit voort komen dus dan kun je misschien beter deze nog een keer gaan lezen :D

Xxxxxxxxx

• 21 December 2015 - 14:30

Jannie En Gosse:

Danielle wat een geweldig verhaal. Heerlijk zo op de maandag een goed begin van de week.
    Een pracht van een trio die van alles mee maakt. We zeggen wel eens gelukkig hebben we de foto's nog maar dat gaat voor jullie dus niet op. Jammer we waren wel benieuwd. Nu moeten we de verhalen maar geloven en is er geen bewijs materiaal. Alleen de littekens van de muggenbulten. We wensen jullie nog veel plezier en hele fijne kerstdagen. De buurtjes van de Rozenstraat 25